Foredragsholdere

Bilde av Anita Jenbergsen

Anita Jenbergsen

Fryde

Anita er daglig leder i Fryde, Capra Groups nye designselskap. Hun er en erfaren UX- og tjenestedesigner med et godt øye for forretningsperspektivet også.

Bilde av Anne Landro

Anne Landro

Liflig by Capra

Anne er tjenestedesigner i Capra Group med 15 års erfaring som konsulent. Hun er levende opptatt av å finne de gode løsningene på brukernes reelle behov.

Bilde av Camilla Dalan

Camilla Dalan

Utvikler

Capra Consulting

Da Camilla startet på byggingeniørutdanning hadde hun ingen anelse om hva programmering var. Men da hun allikevel ble eksponert for det gjennom faget “IT grunnkurs” var det ingen vei tilbake. Nå er hun fullstack-utvikler, elsker hun alt som har med programmering å gjøre og har lyst til å lære seg “alt”. Spesielt brenner hun for å vise verden (eller Oslo i første omgang) at kvinner også kan være dyktige utviklere, og at det overhode ikke er noe rart i det.

Bilde av Colin Coleman

Colin Coleman

Capra Consulting

Colin first got his hands on a computer in 1981 when his dad bought one for Christmas. Since then, he has been finding new ways of making these things do stuff and finding new applications for them. More recently Colin has specialised on helping teams build things in the cloud with a focus on quality, security and productivity. Colin moved to Norway in 2000 and has embraced Norwegian culture by forcing his wife and 3 girls to go skiing with him every weekend

Bilde av Fredrik Olasveengen

Fredrik Olasveengen

Capra Consulting

Fredrik Olasveengen har jobbet i Capra siden 2008 og har hatt oppdrag som virksomhetsarkitekt og prosessdriver hos flere store kunder innen finans og i det offentlige. I det daglige jobber han med å skape større forståelse for hva som skal til for å bli mer smidig og kunne organisere seg på en måte som skalerer godt.

Bilde av Gaute Meek Olsen

Gaute Meek Olsen

Utvikler

Capra Consulting

Jeg er en fullstackutvikler med ekstra lidenskap for frontend. Selv har jeg alltid vært fan av SPA og hvor enkelt det er og følt meg litt overveldet av all hypen rundt det andre i frontend-verdenen, men det siste halve året har lyset gått opp og jeg har skjønt alle begrepene som kastes rundt. Ellers liker jeg å lage egne løsninger på fritiden, som kanskje du har prøvd?

Bilde av Hannah Synnestvedt Gallagher

Hannah Synnestvedt Gallagher

Bilde av Heidi Brovold

Heidi Brovold

Rådgiver

Capra Consulting

Heidi skrev hovedoppgave om algoritmedesign og logikkprogrammering på 90-tallet - og tenkte at det som er inni datamaskinen er mest spennende å lære mer om. Via forskning på datakvalitet og informasjonsintegritet i samhandlingssystemer ble hun mer opptatt av menneskene som bruker systemene. Hva trenger menneskene i en organisasjon for å ta gode beslutningene til riktig tid? I dag er hun aller mest opptatt av sammenhengen mellom læring, ledelse og innovasjon. Er forutsetningene til stede for komme fram til gode løsninger?

Bilde av Henrik Lilleengen

Henrik Lilleengen

Utvikler

Capra Consulting

Henrik er frontend-utvikler og techlead i teamet digital salg hos Gjensidige. Han synes det enkleste ofte er det beste, derfor kjemper han vanilla JS sin kamp, og handler alltid på REMA1000.

Bilde av Jakob Lund Johannessen

Jakob Lund Johannessen

Utvikler

Liflig by Capra

Jakob studerer Kommunikasjonsteknologi og digital sikkerhet på NTNU i Trondheim hvor han spesialiserer seg innen Nettsystemer med en plan om å fullføre til sommeren 2023.Selv om Jakob er ung har han mye erfaring som kommer godt med i Liflig, blant annet har han vært med å firedoble antall brukere i appen Spond, i tillegg til å være en viktig del av utviklerteamet i Skypass da de lanserte sin MVP i 2021.I dag er Jakob fullstackutvikler på deltid i Liflig, som han har gjort siden en sommerjobb i Capra i 2021.

Bilde av Joakim Ringdal

Joakim Ringdal

Capra Consulting

Joakim er først og fremst sunnmøring, dernest TPUer med et innslag av hobbyklatrer, rackertspiller, gamer og fotballtilskuer. Joakim elsker alt det kan konkurreres i - så lenge han vinner.

Bilde av Julian Jark

Julian Jark

Utvikler

Capra Consulting

Julian lærte seg først å programmere i php og lage nettsider. Siden 2012 har han laget applikasjoner med tilhørende frontends. Det siste året har han hoppet på meta rammeverk toget, spesielt remix og fått troen på at det er noe i det å lage web applikasjoner i lag med nettleseren, ikke bare javascript motoren.

Bilde av Jørgen Halvorsen

Jørgen Halvorsen

Utvikler

Capra Consulting

Bilde av Kristian Rekstad

Kristian Rekstad

Liflig by Capra

Kristian er utdannet sivilingeniør ved NTNU, og har jobbet i startup i Silicon Valley og Oslo. Nå jobber han som backend-utvikler og tech-lead i Liflig med Europris som kunde

Bilde av Kristoffer Lium

Kristoffer Lium

NRK

Kristoffer er en av landets fremste fagpersoner og formidler av universell utforming og tilgjengelighet. Siden 2017 har han jobbet som Digital tilgjengelighetsekspert i NRKs teknologidivisjon, men har også erfaring som konsulent. I NRK jobber han på tvers av produktområder og plattformer slik som nettsider, apper på mobil og nettbrett, samt smart-TV. I tillegg til å fungere som en viktig fagperson og rådgiver for utviklere, designere, konseptutviklere og ledere i teknologi, bidrar han også noe inn mot innholdsmiljøene og på et mer strategisk nivå ut i resten av organisasjonen.   Kristoffer er en løsningsorientert og pragmatisk fyr med et stort og smittende engasjement for å lage gode brukeropplevelser for alle, og er svært opptatt av å overføre den samme kompetansen og engasjementet til oss andre.   I tillegg kan det være verdt å nevne at han selv er blind og derfor har en ekstra forståelse av hva universell utforming og tilgjengelighet kan bety i praksis. Dette har nok påvirket hans karrierevalg, men han pleier selv å påpeke at han ikke hadde jobbet med dette om han ikke oppriktig selv mente at dette gir bedre løsninger. Både faglig og for alle brukere.

Bilde av Magnus Elden

Magnus Elden

Arkitekt

Capra Consulting

Magnus Elden, arkitekt, utvikler og rådgiver for Capra consulting. Har jobbet med arkitektur og arkitekter i alle fasonger i over 5 år hos flere store internasjonale kunder som Vy og Yara. Board member på non-profit organisasjonen OSWA, en organisasjon dedikert til å forbedre arkitektur i Norge.

Bilde av Malin Aandahl

Malin Aandahl

Capra Consulting

Malin jobber som team- og prosjektleder i Capra og har bakgrunn som utvikler. Hun er nysgjerrig på både mennesker og teknologi, og brenner for å bygge opp selvorganiserende og effektive team.

Bilde av Marius Dreyer

Marius Dreyer

Utvikler

Capra Consulting

Master i Datateknologi fra NTNU (2021). Jobbet mye med frontend og app siden 2020, og liker å jobbe nært sluttbrukere. Liker meg godt i krysningen mellom frontend og design, så plukker gjerne en designoppgave eller to også. Trives godt ute i naturen, med kamera i hånd eller klatresele rundt livet. Trives også særs godt inne foran gaming-PCen, med litt World of Warcraft, en pose Doritos og et glass iskald Mountain Dew.

Bilde av Martin Stene

Martin Stene

Capra Consulting

Martin Stene er en trettifireårig trøndersk TPU'er, tøff i trynet og tilbøyelig til trivelige treff. Han lider av mye FOMO, noe som har gitt full bod og kalender. Særs interessert i tung og treig musikk og buldring / MTB / snowboard.

Bilde av Mina Farrokhnia

Mina Farrokhnia

Skyarkitekt

Capra Consulting

Mina er en teknisk konsulent med spesialkompetanse innen infrastruktur i AWS og Azure, med hovedfokus på arkitektur og DevOps. Jeg har erfaring med å designe og implementere tekniske skyløsninger for å automatisere prosesser i utviklingen.

Bilde av Morten Kristiansen

Morten Kristiansen

Yara

Morten har lang erfaring med å jobbe med IoT applikasjoner og plattformer i ulike sektorer. Han har en interesse for agile og har vært med i release prosesser som består av alt fra å fly til andre land med minnepinne til automatiserte skybaserte leveranser. De siste årene har han vært med å forme Yaras digitale transformasjon som Lead Architect i Digital Production.

Bilde av Raymond Sollie

Raymond Sollie

Capra Consulting

Raymond har lang fartstid innen IT-utvikling og hvordan få endringer gjort på en rask og samkjørt måte. Han har jobbet i store og komplekse organisasjoner som både utvikler, arkitekt, prosjektleder, scrum-master, porteføljeansvarlig og enterprise agile coach. I tillegg til å ha god flyt i endringene er Raymond opptatt av hvordan teamet eller organisasjonen tilegner seg kontinuerlig innsikt og at den gjøres noe med, samt at menneskene samarbeider godt.

Bilde av Soumitra Bhattacharya

Soumitra Bhattacharya

Arkitekt

Capra Consulting

Soumitra er en teknolog med langt erfaring innen AWS, Java og Kotlin. Han har jobbet for kunder over hele verden i flere domener bla telekom, startups, media, analytics. Akkurat nå jobber han som Arkitekt konsulent for Yara hvor han bygger en data platform basert på AWS.

Bilde av Stig Lau

Stig Lau

Utvikler

Capra Consulting

Java dev and consultant since 2004, using AWS every now and then and architecting when he has to. This talk leverages experiences from enterpricy consultancy gigs, private projects and javaBin.

Bilde av Therese Engen

Therese Engen

Capra Consulting

Therese har lang erfaring fra IT-bransjen og har lenge jobbet med å implementere varianter av smidige metoder for å optimalisere utviklingsløp. Hun har gjennom en rekke prosjekter opparbeidet seg god erfaring med å fungere som et nav mellom kunde, utviklingsteam og ledelse. I Capra har Therese vært en del av ledergruppen frem til den ble erstattet av team etter «Team Topologies» modellen. Hun hadde også en viktig rolle i denne omorganiseringen, hvor hun var med å starte teamet som hadde ansvaret for den nye organisasjonen. I dag jobber hun som teamleder og tjenesteeier i NRK, noe hennes presentasjon vil bære preg av.

Bilde av Torgeir Waterhouse

Torgeir Waterhouse

Torgeir er Norges fremste og mest anerkjente ekspert på digitalisering og IT-sikkerhet. Han er tidligere direktør for internett og nye medier i IKT-Norge, og er en sentral aktør i debatten om IT-politiske spørsmål. I dag jobber han med IT-utfordringer fra bransjens ståsted.